Asociatia Help Autism a deschis recent cel de-al saptelea centru de terapie pentru copiii diagnosticati cu autism. Noul centru din Bucuresti a fost deschis cu sprijinul unei co-finantari din fonduri elvetiene si al programului Parinte pentru Parinte iar 25 de copii urmeaza deja, gratuit, programe personalizate de terapie comportamentala.
Prin programul „Parinte pentru Parinte”, initiat de Asociatia Help Autism in anul 2013, parintii beneficiari ai asociatiei contribuie din fondurile stranse pentru terapia copiilor lor, la integrarea in programe de terapie gratuita a altor copii cu autism.
„Aceasta finantare alaturi de parintii din asociatie ne ofera acum posibilitatea sa deschidem cel de-al saptelea capitol al povestii noastre cu 25 de copii integrati in terapie gratuita si alte 25 de povesti ce se vor rescrie in camerele de terapie ale acestui centru”, spune Daniela Bololoi, președinte Help Autism.
Prin deschiderea acestui nou centru, Asociatia Help Autism va oferi celor 25 de copii cu tulburari de spectru autist servicii terapeutice individualizate si metode inovatoare de terapie (terapie ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupationala si ateliere de socializare), pentru o recuperare cat mai rapida si pentru dobandirea de abilitati specifice varstei lor, care sa le permita ulterior integrarea in invatamantul de masa si in societate.
Cel de-al saptelea centru va purta numele lui Malin, fiul presedintelui asociatiei si copilul care a inspirat infiintarea Help Autism.
„Povestea din spatele acestui centru este povestea unui baietel care in urma cu sapte ani, la varsta de 2 ani, a fost diagnosticat cu autism. 6 ani mai tarziu, iata ca familia noastra a ajuns sa numere sute de copii iar recuperarea lor sa fie sustinuta de o intreaga comunitate creata in jurul Asociatiei HelpAutism. O comunitate formata din oameni de bine si companii ce au inteles ca sprijinul acordat se concretizeaza in sansa la o viata normala pentru copiii cu autism. Suntem fericiti ca am reusit sa facem tot mai multi oameni sa inteleaga ca drumul catre normalitate al copiilor cu autism poate continua doar cu sprijinul fiecaruia dintre noi”, a mai declarat Daniela Bololoi.
Conform estimarilor neoficiale in Romania sunt peste 30 000 de copii afectati de tulburarea din spectrul autist – una dintre cele mai des intalnite afectiuni ale copilariei. Asociatia Help Autism se implica activ de peste 6 ani in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. (A.D.).